IISG

Collectie: Callender

« vorige | bladeren | volgende »
Lilian Callender werd geboren op 12 juni 1955 te Groningen in het district
Saramacca (Suriname). Zij komt uit een bekende familie en ervoer het leven als negentienjarige als nogal dwingend: “Suriname werd voor mij een beetje te klein. M’n ouders wisten altijd waar ik was en dat vind je op die leeftijd niet zo leuk.” In 1974 vertrok zij naar Nederland om in de gezondheidszorg te gaan werken. Daarnaast wilde ze van het leven genieten: veel feesten en de Amsterdamse discotheken bezoeken.

In 1980 besloot Lilian aan haar toekomst te gaan werken. Ze volgde opleidingen Middelbare Economische en Administratieve MBO (diploma in 1983) en de economisch-juridische richting van de HEAO. Na afronding van deze studie deed ze nog een aantal trainingen en cursussen, waarna zij toetrad tot de arbeidsmarkt. Ze werkte bij verschillende bedrijven en instanties, waaronder de PTT, de Stichting Vrouw en Werk te Den Haag en de Arbeidsvoorzieningen Haaglanden.

In 1999 werd Lilian Callender directeur van de Unit Economie van de Ichthus Hogeschool te Rotterdam en vanaf 2003 directeur van de School of Economics INHOLLAND te Haarlem. In 2006 trad zij in dienst als directeur van de School of Economics INHOLLAND Den Haag en werd zij directeur van INHOLLAND Suriname.

Naast haar werk in het bedrijfsleven en het onderwijs was Lilian Callender gemeenteraadslid voor de VVD in de Haagse gemeenteraad (1998-2004). Zij was actief bij verschillende stichtingen en adviesraden, zoals de Stichting Samenwerking Onderwijs Suriname/Nederland, waarvan zij nog steeds deel uitmaakt.
 

Rome (Italië), 1971

Rijswijk, 1975

Den Haag, 1975 (ca.)

Den Haag, 1980
 
top