IISG

Tentoonstellingen

Een aantal keer per jaar zal een nieuwe tentoonstelling op deze website te zien zijn.

Yoeng Chang Chinatown Den Haag
Selectie foto's uit de publicatie Een draak met vele gezichten, over de geschiedenis van de bijna honderdjarige Chinese aanwezigheid in Den Haag.

Voetbalclub MVC Marokkaanse pioniers
Een selectie van 32 foto's van Marokkaanse migranten, verzameld in het kader van het Rif Tour project.

Vader en zoon Slovenen in Nederland
Journalist Milena Mulders verzamelde foto's tijdens haar zoektocht naar het verhaal van haar Sloveense moeder en andere Slovenen in Nederland.

Schiermonnikoog Surinamers: de keuze van Daan
Student Daan Loeff (Universiteit Leiden) liep stage bij het HBM en stelde uit de door hem verzamelde foto's een webtentoonstelling samen.

Chinese spoorzoekers
Negen deelnemers aan de cursus 'spoorzoekers' in 2007 tonen met familiefoto's de geschiedenis van de Chinezen in Nederland.

Terrazzieri in Olanda
Foto's uit de privé-albums van zeven Italiaanse terrazzofamilies die zich in de eerste decennia van de twintigste eeuw in Nederland vestigden.

Een Griekse ondernemer
In 1926 begon Cleomene Aridjis een Griekse wijnhandel in Utrecht. Met etiketten en foto's wordt een bijzondere bedrijfsgeschiedenis in beeld gebracht.

Marokkaanse spoorzoeksters
Vier Marokkaanse vrouwen verzamelden verhalen en privé-foto's van de eerste generatie Marokkaanse migranten in Nederland.

Indisch leven in Nederland
Foto's uit het leven van Indische Nederlanders, die gebruikt zijn in het boek Indisch leven in Nederland

Den Haag: van Oost- naar West-Indische stad
Een keuze uit de foto's van Haagse migranten naar aanleiding van de eerste dag van de Haagse Stadsgeschiedenis.

Bayram Arslan Turkse gastarbeiders
Een selectie van 30 foto's van Turkse migranten, verzameld in het kader van het project 40 jaar wervingsverdrag met Turkije. (Türkçe)

Naar de bloembollen Zuideuropese migranten
Deelnemers aan de training 'Culturele Spoorzoekers' kozen als centraal thema: de contacten van Zuid-Europeanen in Nederland.

Afscheidsfoto in Paramaribo Zusters uit Suriname
Foto's verzameld uit de privé-albums van Surinaamse vrouwen die aan het eind van de jaren vijftig hun geboorteland verlieten om in Nederland een opleiding tot verpleegster te volgen.

top